Wednesday, March 7, 2012

Ya bu düzen bana ters...

Başlıktan da anlayacağınız gibi ben pek düzenli bir insan sayılmam, tanıyanlar bilirler..:) Düzensizliğim burada da devam ediyor ve bir rutine koyup yazamıyorum şu blogumu. Ama bu ay izindeyim ve niyetim (söz vermiyorum) arayı biraz kapatmak. hmmm..nereden başlıyacağımı bile bilmiyorum..
Tatilden başlayalım o zaman: bir ay izni duyan herkes bir afallıyor, e haklılar da, Türkiye'de öyle kolay alınmıyor izin. "Yok o zaman olmaz, yok 2 hafta olmaz, şu bitsin sonra", vs... mazeretleri hiç bitmiyor patronların. Biz İsviçre'de yaşıyoruz. Burada yaşamanın pek sevilecek bir tarafı yok: monoton ve sıkıcı bir hayat ve ağır ve mesafeli insanların neresi sevilebilir ki?! Ama birkaç şey var ki haklarını yememek lazım: saati hiç şaşmayan trenler ve tramvaylar, temiz ve düzenli sokaklar, kibar davranışlar (mesela asansör, tramvay vs.lerden inen insanlar huzur içinde inip yollarına devam ederken, sakin sakin bekleyen binecekler kimsenin kalmadığından emin olduktan sonra adımlarını atarlar) ve izinler. Yeni düzenlemelerle artık senede 5 hafta iznimiz var!! Yuppii!! Ama çok fazla sevinmeden söyliyim, ben bu ay ücretsiz izin aldım. Neden mi? Çok sıkıldım! Hem de çooooook sıkıldım! Sizi detaylarla sıkmıcam, anlatacak daha ilginç şeylerim var, yani en azından öyle umuyorum.

En iyisi ben size yaptığım ufak tefek şeyleri göstermekle başlıyim. Birincisi, çok basit bir şekilde yapılabilen bir paket süsü. İnternette keçe ile alakalı resimlere bakarken gözüme çarptı ve çok hoşuma gitti. Özel birine hediye götürüyorsanız hazır aldığınız yıldızı yapıştırmak yerine bunu bağlıyabilirsiniz.


Bağlanmış hali de böyle gözüküyor:


Farklı renklerde ve paketin büyüklüğüne göre de başka boyutlarda ve sıklıkta yapmak mümkün. Kolay gelsin!

0 comments:

Post a Comment